12/04/2008

Pensie Vs Taxa Auto

Eu cand spun ca se intampla in Romania anului 2008, nimeni nu vrea sa inteleaga! Ei bine chiar asa este; doua probleme, probleme diametral opuse, prima legata de pensii:

"Guvernul a amânat cu un an majorarea pensiilor pentru grupele I şi II de muncă. De această majorare ar fi beneficiat peste 1,8 milioane de pensionari. La sfârşitul lunii trecute preşedintele a dezvăluit la Realitatea TV că fondul de pensii nu va putea face faţă majorărilor ce urmează în 2009 şi că va fi nevoie de bani de la bugetul de stat. Premierul Tăriceanu a dorit să liniştească populaţia spunând că există bani. Vom reveni cu amănunte"titreaza Realitatea.net

a doua cea legata de Taxa Auto pentru masinile Secon Hand:"Guvernul a aprobat astazi majorarea taxei auto pentru masinile second-hand, informeaza NewsIn.Tariceanu a declarat miercuri ca Executivul ia in calcul si majorarea primei de casare pentru masinile vechi, sustinand ca aceasta ar putea ajunge la "pragul psihologic" de 1000 de euro. "O sa discutam cu sectorul auto sa vedem daca e util acest lucru. (...) Acum e la 800 de euro, daca se va ajunge la 1000 de euro ar fi un prag psihologic care ar stimula mai mult cumparatorii", a spus premierul.Calin Popescu Tariceanu a precizat ca nu a primit inca un raspuns de la Comisia Europeana in legatura cu decizia Guvernului de a suspenda pentru un an taxa auto pentru masinile noi.Taxa de prima inmatriculare, introdusa in Codul Fiscal de la inceputul anului trecut, a devenit, din martie 2007, obiectul unei proceduri de incalcare a Tratatului de aderare la Uniunea Europeana. Intre timp, autoritatile romane au avut mai multe runde de negocieri cu Comisia Europeana pentru ca aceasta sa accepte forma de calcul a taxei.Ultima revizuire a taxei de prima inmatriculare, cea de-a treia, a fost facuta dupa ce Camera Deputatilor a adoptat, la mijlocul lunii februarie, o motiune simpla a PD-L prin care se cerea anularea taxei. Guvernul a luat in calcul prevederile motiunii si a adoptat in primavara acestui an actuala forma a taxei, printr-o Ordonanta de Urgenta. Taxa de prima inmatriculare a fost redenumita "taxa de poluare" si se aplica incepand cu 1 iulie 2008." relateaza 9AM.ro.

De toata jena dragi parlamentari care este ...inteleg ideea de stopare ca in Romania se se aduca tot felul de vechituri auto si de incurajare a productiei auto autohtone dar sa ii lasi pe cei care au lucrat in ROMANIA ani multi si acum vor sa se bucure de putinii ani de viata care ii mai au de trait, de privilegiul unei pensii care sa le asigure un trai decent.

Cred ca am spus totul!

Traim in Romania anului 2008 !

Un comentariu:

  1. cand spui romania.....ai spus totul!si cred ca se subintelege ce vreau sa spun!evident ca maria sa tariceanu,si scriu cu litera mica pt.simplul fapt ca nu merita respect,e foarte interesat sa-si vanda masina viitorului si anume citroenul!sa se spele pe cap!iar vis a vis de legea cu pensiile?la ce sa dea pensii??la ce?cand ei,imparatzii tarii au salarii cu cifre astronomice???trai-o-ar din pesnii de CAP maharii politicii romanesti!

    RăspundețiȘtergere

Cum comentati aceasta opinie personala?

Ajuta cu un Click pe Logo la castigarea CAMPIONATULUI DE CLICKURI

Ajuta cu un Click pe Logo la castigarea CAMPIONATULUI  DE CLICKURI
17 martie 2009 – 16 aprilie 2009

~~~~~ Radio ((( T ))) Baia Mare live here ~~~~~

Ascultati Radio ((T ))) Baia Mare 106,1 Fm

 Pentru a putea asculta radio direct pe site  trebuie sa aveti instalat plugin-ul pentru formatul AAC+.

...Descarca de aici...



Statistica vizite

Al Tau IP Este:
 Top Director Site-uri Yahoo! Statut (Online/Offline) Viziteaza si profilul de aici: Netlog